woensdag 11 november 2009

Werken met kleuren(energie) in de keuken


Gastronomie is het combineren van smaken tot een smakelijk geheel. Dat wisten we al, ook dat je veel mensen een groot plezier doet met een verzorgde opmaak van het bord. Kleuren spelen daarbij een grote rol. Vaak kun je met die kleuren (natuurlijk ook de geuren) het seizoen benadrukken en de stemming van een moment beinvloeden. Tot zover niets nieuws, toch?
Maar ook...kleuren zijn energie, ze trillen met een bepaalde frequentie, ze harmonieren of juist niet! We lezen op dit moment een heel leuk boekje over de de energetische kwaliteit van een kleur en wat dat in de samenstelling van een maaltijd betekent. Dit seizoen, zie de tekening van de pompoen hieronder, is vooral bruin, rood, geel en oranje. Dat heeft ook een energetische waarde.
Zo krijgt een kok een hele aparte taak erbij: door het spelen met kleuren creeer je dus ook een energetische waarde bij een gerecht! En die energie eet je nog op ook!
Dat is misschien wel een nieuwe invalshoek, waar we graag 'ns verder over willen nadenken en het een en ander willen uitproberen.
Wat gaat het worden? Een spirituele kookworkshop? Of een kleurenmenu in de Conincx. Wil je u een groen voorgerecht, een rood hoofdgerecht en een geel nagerecht?!
Hoe dan ook we zullen je vooraf waarschuwen!

Geen opmerkingen: